de realiteitscoach
NU is het belangrijkste moment van je leven

Coaching/training/Scrum Master/programma-ontwikkeling


Sinds 2003 ben ik professioneel coach, trainer, programma ontwikkelaar, auteur en sinds 2024 ook freelance Scrum Master.

Coaching

Coaching kan gericht zijn op loopbaan, teamontwikkeling, persoonlijke ontwikkeling, competentie ontwikkeling, missie/visievraagstukken, samenwerking, vitaliteit/leefstijl.

Wat mij als coach kenmerkt: to the point, verbindend, positief stimulerend, confronterend/provocerend, snel tot de kern, humor, diepgang, activerend, doelgericht en ik kan goed schakelen in het moment.

Trainingen

Trainingen richten zich op het vak van coach/trainer, vitaliteit, online leren trainen, beïnvloeden, effectiviteit, persoonlijke ontwikkeling, communicatie, assertiviteit, emotionele intelligentie, leiderschap en management.

Mijn stijl als trainer: interactief, energiek, creatief, speels, afwisselend en to the point.

Scrum Master

Op interim basis ben ik inzetbaar als effectieve en creatieve Scrum Master. In deze rol combineer ik mijn jarenlange ervaring als teamcoach met de opgedane Agile principes.

Programma ontwikkeling

Vanuit de klantvraag ontwikkel ik regelmatig maatwerk opleidings/trainingsprogramma's. Dat kan zijn voor opleidingsinstituten of in company vraagstukken. Denk bijvoorbeeld aan een maatwerkprogramma om interne coaches te scholen in coachingstechnieken.

Auteur

In 2020 heb ik samen met mijn collega Birgit Snelleman ( https://factorv.nl) het boek: Inspiratieboek voor Vitaliteitsprofessionals - spelend leren - geschreven. We zijn inmiddels toe aan de 2e druk. Interesse? Je kunt via Bol.com het boek bestellen: https://bit.ly/3aNBwVB

DISC en Drijfverenanalyse

Sinds kort ben ik gecertificeerd DISC- en Drijfverenanalysecoach. Met deze tool krijg je in korte tijd inzicht in jouw gedragsstijlen en drijfveren. Dit kan heel helpend zijn bij loopbaanvraagstukken, team- en leiderschapsontwikkeling en persoonlijke effectiviteit. 

Provocatief coachen

Bij deze vorm van coachen staat verbinding, uitdagen en het inzetten van humor centraal. Ik leid coaches op in een verdiepingstraining Provocatief Coachen. Wil je weten of deze verdiepingstraining iets voor je is? Vraag dan de gratis zelftest aan via ramon@realiteitscoach.nl.  Wil je meer weten over deze training: 2-daagse Provocatief Coachen