de realiteitscoach
NU is het belangrijkste moment van je leven

Over mij

Wat anderen over mij zeggen: 

Ramon is pragmatisch, creatief, inspirerend, verbindend, analytisch, toegankelijk en zorgt voor diepgang. Ik draag bij aan de persoonlijke en professionele groei van mensen - inclusief die van mijzelf - door mezelf als trainer, (team)coach en procesbegeleider in te zetten bij mijn opdrachtgevers. Vraagstukken waar ik warm voor loop zijn:

- Hoe kunnen we de samenwerking en communicatie binnen of tussen de teams verbeteren?
- Hoe zorgen we ervoor dat de medewerkers zelf 'in beweging komen' richting de collectieve doelstelling?'
- 'Hoe verbeteren we de effectiviteit en zelfsturendheid van de verschillende teams?'

Ik heb Technische Bedrijfskunde gestudeerd. Na afstuderen ben ik vrijwel direct als zelfstandig ondernemer gestart, in eerste instantie als marketeer. Ik ontdekte al heel gauw dat ik meer hield van mensen dan van dingen en besloot mezelf om te scholen tot trainer/coach bij Nieuwe Dimensies. Sinds 2003 heb ik meer dan tienduizend mensen getraind, gecoacht en opgeleid en veel mooie processen mogen begeleiden binnen organisaties op het gebied van (persoonlijk) leiderschapsontwikkeling, optimaliseren van samenwerking, communicatie en coaching.

Een langgekoesterde droom ging met de oprichting van MARK Academy - de opleider voor vitaal werken en leven in vervulling: het starten van een eigen Academy vanuit een holistische visie op vitaliteit en balans. Hierin kan ik mijn passie en creativiteit optimaal kwijt. Mijn focus binnen onze organisatie ligt op productontwikkeling en kwaliteitsbewaking. Niet alleen heb ik een groot deel van het trainings- en opleidingsaanbod binnen MARK Academy ontwikkeld. Ook stuur ik het trainersteam aan.

Mijn levensmotto: “Smell the flowers while you can… NU is het belangrijkste moment van je leven”